Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasoli Jaś 20 dag
jajko 4
cukru 10 dag
posiekanych migdałów 4 łyżki
kaszy manny 2 łyżki
proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki
dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z fasoli

Mocz przez całą noc fasolę. Następnie ugotuj do miękkości, zmiksuj, przetrzyj.

Rozbij jajka. Żółtka utrzyj z cukrem i fasolą. Połącz z posiekanymi migdałami, kaszą manną, proszkiem do pieczenia i białkami ubitymi na pianę.

Ciasto piecz (w tortownicy) 35 minut w temp. 180ºC. Chłodne rozkrój, przełóż dżemem. Posmaruj też boki i obsyp płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak