Sposób przygotowania

Do miseczki pokruszyć drożdże, dodać miód, połowę ciepłej wody, mleko w proszku, wymieszać. Następnie do drożdży wlać olej, resztę wody, wsypać mąkę wymieszaną z solą, wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać rodzynki i żurawinę, wyrobić, włożyć do przygotowanej formy, przykryć i odłożyć na pół godziny. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika. Piec około 35-40 minut w temp 190-200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    tak super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Przepisuję przepis i zaraz po pracy działam :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda świetnie, z żurawina musi smakować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smacznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !