Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z fasolką szparagową, kiełbaską i serem białym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
jajko
śmietana 1 łyżka
margaryna 80 g
sól do smaku
Nadzienie:
Fasolka szparagowa żółta 450 g
kiełbasa 200 g
ser biały 100 g
śmietana 1 szklanka
jajko
oliwki zielone 10 sztuk
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z fasolką szparagową, kiełbaską i serem białym

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, osączamy na sicie. Kiełbaskę i oliwki kroimy w plasterki, ser w kostkę. Śmietanę łączymy z jajkiem, przyprawiamy. Na podpieczone ciasto wykładamy fasolkę, zalewamy śmietaną, układamy kiełbaskę ser i oliwki. Całość zapiekamy w piekarniku 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 06.09.2013 08:23
pysznosci!!
IZABELA29 14.01.2013 09:17
apetyczna,szkoda ,że szybko znika z talerza
eeee 30.07.2012 16:04
smaczne
caralajna 22.06.2012 09:12
pyszności
Kamila/kami007 15.06.2012 14:06
musi być pyszna
Rafał10 15.06.2012 12:10
pysznie wygląda
foczka-ks 14.06.2012 23:28
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak