Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ser feta 30 dag
pomidor 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana serem feta

Papryki dokładnie myjemy, odcinamy wierzchy, a następnie usuwamy gniazda nasienne. Ser feta osaczamy, a nastepnie kroimy w kostkę. Pomidora również kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek oraz natkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, a nastepnie drobniutko siekamy. Następnie ser feta łaczymy z pomidorem, natka oraz sczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki, przykrywamy odciętymi wierzchami. Papryki wkładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/4 ich wysokości i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak