Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i kroimy w plasterki i polewamy sosem z wina rumu i dwóch łyżeczek cukru mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.Musztardę mieszamy z połowa soku z cytryny i żółtkami,doprawiamy do smaku solą pieprzem i stale mieszając dolewamy olej a rozrzedzamy śmietanką.Z awokado usuwamy pestki miąższ wyjmujemy do miseczki rozgniatamy go widelcem i mieszamy z resztą soku z cytryny solą pieprzem curry i cayenne,na koniec dodajemy do przygotowanego majonezu.Całość powinna nam wyjść nieco ostra.Sparzone pomidory obieramy i kroimy w małą kostkę i mieszamy je z sosem.Na wierzchu kładziemy pomidory i posypujemy szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !