Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy i gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Wyjmujemy i hartujemy w zimnej. Papryki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ gotujemy 2-3 minuty w osolonej wodzie. Osączamy, studzimy i następnie kroimy w drobną kostkę. Sałatę myjemy. Spód kalafiora równo przycinamy, aby był stabilny i kładziemy na talerzu. Smarujemy dość grubo majonezem i układamy trzy szerokie pasy z papryki: żółty, zielony i czerwony. Dekorujemy sałatą

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie fajnie wygląda,no i kolorowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !