Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
oliwki zielone 15 dkg
oliwki czarne Smak 15 dkg
Fasolka szparagowa żółta 25 dkg
fasolka szparagowa zielona 25 dkg
cebula czerwona 2 szt
anchois 4 fileciki
szalotka 1 szt
oliwa 2/3 szklanki
ocet winny 1/4 szklanki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżeczki
kapary 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką

Szalotkę i fileciki anchios siekamy dodajemy posiekane zioła,oliwę ocet i przyprsawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut i odcedzamy,ziemniaki szorujemy i kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie,po odcedzeniu wkładamy do miski.Sos podgrzwamy połową polewamy ziemniaki i mieszamy.Ciepłe ziemniaczki rozkładamy na talerzach,a pozostałym sosem polewamy fasolkę i rozkładamy ją na ziemniakach.Na koniec sałatkę posypujemy posikaną cebulą oliwkami i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak