Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Piers z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą do gyrosa, odstawiamy w chłodne miejsce na kilkanaście minut. Następnie mięso kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydze osaczamy z zalewy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Cebule obieramy, drobno siekamy. Następnie w salaterce układamy warstwami: pierś z kurczaka, makaron, majonez, cebulę, kukurydzę, ogórek, majonez, paprykę. Wierzch dowolnie dekorujemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !