Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem oraz czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pierś z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
majonez 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem oraz czerwoną fasolą

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko. Następnie osączamy na sicie i studzimy. Po wystudzeniu ryż wyjmujemy z foliowych torebek i przekładamy do salaterki. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Nastepnie kawałki kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Czerwoną fasolę osączamy z zalewy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miązsz kroimy w kostkę. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, odstawiamy do wystudzenia. Następnie wszystkie przygotowane składniki dodajemy do ryżu, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałątkę schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.09.2012 20:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak