Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko. Następnie osączamy na sicie i studzimy. Po wystudzeniu ryż wyjmujemy z foliowych torebek i przekładamy do salaterki. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Nastepnie kawałki kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Czerwoną fasolę osączamy z zalewy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miązsz kroimy w kostkę. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, odstawiamy do wystudzenia. Następnie wszystkie przygotowane składniki dodajemy do ryżu, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałątkę schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !