Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń ze szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 430 g
jaja 4 szt
masło 80 g
mleko 13 ml
bułka czerstwa 50 g
czosnek do smaku
sól do smaku
tłuszcz do formy 20 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: budyń ze szpinaku

Przeprowadzić obróbkę wstępną szpinaku.Szpinak ugotować,dokładnie odcedzić i ostudzić. Przygotować formę, nastawić wodę do gotowania budyniu.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Odciśnięty szpinak przepościć przez maszynkę wraz z bułką. Utrzeć masło, dodać do masła po jednym żółtku, ucierać dodać szpinak,roztarty czosnek z solą, wymieszać. Ubić pianę delikatnie wymieszać z masą wyłożyć do formy, gotować na parze 45 minut.Gotowy budyń polać masłem ze zrumienioną bułką tartą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.01.2014 18:12
muszę zrobić taki dzieciom
EWI 18.02.2013 18:44
ciekawe
Andysz 10.01.2013 11:34
oryginalne połączenie smaków;]
Anka1 03.09.2012 11:23
ciekawy pomysł:D
Amellia 28.07.2012 13:04
super :)
eli82 08.07.2012 18:12
pomysłowe
Betka 19.06.2012 18:29
cos nowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak