Sposób przygotowania

Przeprowadzić obróbkę wstępną szpinaku.Szpinak ugotować,dokładnie odcedzić i ostudzić. Przygotować formę, nastawić wodę do gotowania budyniu.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Odciśnięty szpinak przepościć przez maszynkę wraz z bułką. Utrzeć masło, dodać do masła po jednym żółtku, ucierać dodać szpinak,roztarty czosnek z solą, wymieszać. Ubić pianę delikatnie wymieszać z masą wyłożyć do formy, gotować na parze 45 minut.Gotowy budyń polać masłem ze zrumienioną bułką tartą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    cos nowego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 5
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anka1

    ciekawy pomysł:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oryginalne połączenie smaków;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    muszę zrobić taki dzieciom

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !