Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukru 10 dag
mąki pszennej i ziemniaczanej po 7 łyżek
proszku do pieczenia łyżeczka
kostka masła
cukru pudru 4 łyżki
tabliczki czekolady 2,5
zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada

Rozbij jajka. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz ok. 12 minut w temp. 180ºC. Ciepłe zwiń.

Utrzyj masło z cukrem pudrem, stopioną czekoladą i zmielonymi orzechami włoskimi. Biszkopt rozwiń, posmaruj 2/3 kremu. Ponownie zwiń i posmaruj pozostałym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 06.10.2011 09:47
ojoj ale ladna
Adamorek 27.09.2011 13:00
wygląda pysznie
sundaytn 09.08.2011 11:08
super!
jasiek 20.07.2011 09:20
rolady są super
emilia11 30.06.2011 18:45
kosmiczna:)
aacaac 19.05.2011 07:45
smaczne
Adamorek 19.04.2011 13:53
dobre
SyMiki 20.02.2011 13:30
ładnie wygląda.
Marcin Vw1 10.01.2011 19:26
wow ale kolorowa
kokos987 17.12.2010 09:30
apetyczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak