Sposób przygotowania

Cytrynę parzymy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Galaretkę rozprowadzamy w szklance wody. Do zimnej galaretki dajemy sok z cytryny i otartą skórkę. Ser mielimy przez maszynkę do mięsa. Następnie zmielony ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz z połową śmietany. Obrane truskawki miksujemy i stopniowo dodajemy do przygotowanej masy. A na końcu tężejącą galaretkę z sokiem i skórką z cytryny. Na blaszce rozkładamy biszkopty na nie dajemy przygotowaną masę serowo-truskawkową i odstawiamy do lodówki, aby stężało. Resztę bitej śmietany ubijamy z 2 łyżkami cukru i dajemy na gotowy sernik. Przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    wysmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale pyszności tutaj :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    rewelacja !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mniam,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny sernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    lubię serniki na zimno z owocami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam mniam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniały serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !