Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy , wsypać kaszę gryczana , mieszać , smażyć ok 2 minut . Następnie zalać 1 szklanką gorącej wody . Posolić do smaku . Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia się wody . Pozostawiamy pod przykryciem , żeby kasza doszła . Pieczarki pokroić w kostkę , boczek również w kostkę.Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy dodać pokrojone pieczarki oraz boczek , usmażyć.Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.Paprykę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać.Do zimnej kaszy dodać boczek z pieczarkami , paprykę jajka , szczypiorek rzeżuchę. Wymieszać , doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Podawać na liściach sałaty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !