Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hinduskie rasgule

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 op
ser biały twarogowy 30 (typu włoskiego)

Przepis i sposób przygotowania na: Hinduskie rasgule

Ser wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Do garnka wlewamy 750 ml wody, wsypujemy cukry i gotujemy 5-7 minut. Następnie połowę syropu przelewamy do miseczki. Do reszty wkładamy kulki uważając aby się nie stykały. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Zmniejszamy ogień i skrapiamy kulki zimną wodą. Gotujemy jeszcze 10-12 minut, a potem przekładamy do miseczki z syropem. Odstawiamy na ok 4 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak