Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
mleko ciepłe 1/2 szklanka
drożdże 5 dag
masło 1 kostka
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
Nadzienie:
masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z makiem

Z drożdży, odrobiny mleka i cukru przygotowujemy zaczyn. Gdy wyrośnie dodajemy mąkę, pozostałe mleko, cukier, żółtka oraz aromat. Zagniatamy ciasto. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy i smarujemy masłem. Składamy w kopertę. Czynność powtarzamy kilkakrotnie. Na noc wstawiamy do lodówki. Rozwałkowujemy, kroimy w trójkąciki i nadziewamy masą makową i zawijamy. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 16.08.2012 11:44
ae fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak