Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy z czerwoną kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3/4 szkl.
jogurt grecki 1/3 szkl.
cebula czerwona 1 mała
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
cukier do smaku
pieprz kolorowy mielony do smaku
kapusta czerwona 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy z czerwoną kapustą

Kapustę odsączyć dokładnie na sitku - przełożyć do blendera lub malaksera.
Dodać wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę - miksować pulsacyjnie, aż powstanie drobna sieczka.
Do miski przełożyć posiekaną kapustę z cebulą i czosnkiem, dodać majonez oraz jogurt dla złamania i złagodzenia smaku.
Całość wymieszać do uzyskania ulubionej gęstości i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić przed podaniem.

Sos nadaje się do potraw z grilla, zapiekanek, tostów, kanapek, jajek na twardo i wędlin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 25.08.2012 21:37
ciekawe
Renataj 16.08.2012 21:08
Warto spróbować.
artur7 06.08.2012 09:24
fajny pomysł
jolanta53 13.07.2012 18:13
Sos zrobil furorę na grilu ;)
eagle 29.06.2012 15:10
interesujący pomysł
Habibi 22.06.2012 14:24
* Serdecznie zachęcam do skorzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak