Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić w krążki - wrzucić do rondelka, dodać trochę cukru, wymieszać, nakryć i odstawić na pół godziny.
Rondelek postawić na małym płomieniu i ogrzewać, aż rabarbar puści sok - odkryć i dusić do miękkości.
Ostudzić.
Banany obrać ze skórki, pokroić wprost do blendera.
Avocado przeciąć wzdłuż na połowę, wyjąć pestkę, a miąższ wybrać łyżką i dodać do banana.
Wlać sok z cytryny i dodać cukier waniliowy - zmiksować.
Dodać uduszony rabarbar i ponownie zmiksować.
Przełożyć masę do zamykanego pojemniczka i zamrozić.
Co godzinę przemieszać

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zachęcam do skorzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !