Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
cebula czerwona 1 duża
cytryna 1 duża
skrzydełka drobiowe 1/2 kg
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sumak do smaku
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ryż paraboliczny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej kapusty

Kapustę jak najdrobniej poszatkować i posiekać lub rozdrobnić malakserem.
Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie.
Skrzydełka umyć i zalać zimną wodą - dodać ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i jarzynkę - ugotować wywar.
Odcedzić i dodać kapustę, podduszoną cebulę, trochę wina i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku odrobiną startej skórki cytrynowej i sokiem z cytryny, sumakiem, wyciśniętym czosnkiem oraz winem.
Zupę można zmiksować.
Podawać z ryżem parabolicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 24.08.2012 13:44
ciekawe
mela25 30.07.2012 00:02
ciekawy pomysł
eagle 29.06.2012 15:06
nie jedliśmy jeszcze takiej zupy... ;)
artur7 22.06.2012 08:01
muszę zrobic
Habibi 20.06.2012 03:57
* Serdecznie zapraszam do korzystania z mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś ciekawego dla siebie :) *
Justyna Jussstiii 14.06.2012 23:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak