Sposób przygotowania

Kapustę jak najdrobniej poszatkować i posiekać lub rozdrobnić malakserem.
Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie.
Skrzydełka umyć i zalać zimną wodą - dodać ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i jarzynkę - ugotować wywar.
Odcedzić i dodać kapustę, podduszoną cebulę, trochę wina i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku odrobiną startej skórki cytrynowej i sokiem z cytryny, sumakiem, wyciśniętym czosnkiem oraz winem.
Zupę można zmiksować.
Podawać z ryżem parabolicznym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś ciekawego dla siebie :) *</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    muszę zrobic
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    nie jedliśmy jeszcze takiej zupy... ;)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !