Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z cukinii

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 300 g
cukinia 600 g
bulion 500 ml
wino białe 200 ml
masło 120 g
parmezan starty 50 g
śmietana 100 ml
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z cukinii

Umyte i obrane cukinie pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle (60g). Na innej patelni zeszklić na maśle (60g) drobno posiekana cebulkę. Wsypać ryz i prażyć go przez ok. 2 minuty. Bulion wymieszać z winem i podlewać po trochę ryz. Kiedy ryz będzie prawie miękki dodać cukinie, parmezan i śmietankę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.05.2015 08:37
risotto mniam
mirosława4 16.09.2013 12:40
świetny pomysł na wykorzystanie cukinii
Dorian 15.09.2013 12:11
pyszny pomysl
Bernadeta1 05.08.2013 09:11
takie jedzonko to moje smaki
Angelika10 04.07.2013 08:04
pyszne danie
dianix 01.07.2013 09:34
uwielbiam, i z papryka jeszcze
kate.500 07.04.2013 16:59
pyszne danie
Łukasz15 10.01.2013 13:58
Znakomite
Dorota37 14.12.2012 15:41
ciekawy przepis
Grazyna0211 10.12.2012 11:05
świetne danie
Wacław 17.06.2012 18:58
świetny przepis !
berys18 16.06.2012 10:38
mam cukinię - wypróbuje
Magdalena1110 16.06.2012 07:28
musi być dobre
mili_kati 15.06.2012 08:53
wyśmienite
SmacznaPyza 14.06.2012 20:33
ładniej wygląda jeśli cukinii się nie obierze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak