Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Mięso posolić i mocno popieprzyć, wrzucić na patelnię i smażyć na złoty kolor. Marchew i seler zetrzeć na grubej tartce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić . Imbir zetrzeć. Warzywa wraz z imbirem przesmażać na osobnej patelni, podlać delikatnie bulionem , dalej smażyć do miękkości doprawić solą i cukrem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszać, zredukować ilość płynów.
Mięso ułożyć na talerzu przykryć warzywami.

Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robiłam kiedyś coś podobnego z kurczakiem i było pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !