Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony pod warzywami z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gr
marchew 2 duże
cebula 2 szt
imbir starty 3 cm
seler 1 mały
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
bulion drobiowy 1/2 szkalnki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony pod warzywami z imbirem

Mięso umyć i osuszyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Mięso posolić i mocno popieprzyć, wrzucić na patelnię i smażyć na złoty kolor. Marchew i seler zetrzeć na grubej tartce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić . Imbir zetrzeć. Warzywa wraz z imbirem przesmażać na osobnej patelni, podlać delikatnie bulionem , dalej smażyć do miękkości doprawić solą i cukrem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszać, zredukować ilość płynów.
Mięso ułożyć na talerzu przykryć warzywami.

Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 23.07.2012 08:27
pycha
iziona 14.06.2012 21:10
Robiłam kiedyś coś podobnego z kurczakiem i było pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak