Sposób przygotowania

Jabłka i gruszki obrać, pokroić na cząstki i wykroić gniazda nasienne - owoce włożyć do dużego rondla z grubym dnem.
Wlać sok z cytryny, dodać kawałki cynamonu oraz laski wanilii przecięte wzdłuż na połowę.
Brzoskwinie przeciąć na ćwiartki i wyjąć pestki - dodać do garnka.
Dolożyć wydrylowane śliwki.
Całość nakryć i postawić na małym ogniu - rozgotować.
Dodać cukier do smaku, wyłowić cynamon i wanilię - zmiksować owoce na mus.
Napełnić musem średnie słoiki i zapasteryzować.

Używać jako składnik deserów lub sos do lodów, racuszków, gofrów.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z zamieszczonych przeze mnie przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *<b/>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !