Sposób przygotowania

Gruszki (twarde!) obrać, pokroić na ćwiartki i wyciać gniazda nasienne - miąższ pokroić w lostkę lub w cząstki.
W garnku zagotować czerwone wino razem z cukrem waniliowym, cynamonem i goździkami.
Do wywaru włożyć gruszki i na minimalnym płomieniu dusić je 15 minut - zdjąć z ognia, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Do średnich słoików (250-550 ml) wkładać ostrożnie gruszki, dodać po 1-2 goździki z zalewy, wlać po 2-3 łyżki miodu.
Wino zagotować i zalać nim sloiki - szczelnie zakręcić i krótko zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z zamieszczonych przeze mnie przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *<b/>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !