Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana cielęca wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba cielęca 1/2 kg.
szynka 4 plasterki
papryka czerwona 1 szt.
pomidory 2 szt.
cebula 2 szt.
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana cielęca wątróbka

wątróbkę oczyścić z błon umyć i osuszyć pokroić na dość grube kawałki oprószyć pieprzem,paprykę i pomidory oraz cebulę umyć i pokroić w kawałki na patyki do szaszłyka nadziewać na przemian przygotowane składniki aż do wyczerpania się skropić oliwą układać na grillu i upiec ok.20min.często obracając posolić dopiero po upieczeniu aby wątróbka nie stwardniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak