Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
boczek 30 dag
Ziele angielskie mielone Prymat
papryka mielona 1/2 łyżeczki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z boczkiem

mięso ,wątróbkę i boczek (z boczku odciąć plaster) zmielić w maszynce z drobym sitkiem,dodać pozostałe składniki doprawić solą i pieprzem,wymieszac na gładką masę wyłożyć do foremki posmarowanej warstwą tłuszczu,plaster boczku posiekać w kostkę posypać wierzch pasztetu,piec ok.godziny w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.05.2013 15:22
pychota , po prostu
Pani Domu 18.04.2013 20:08
bardzo smakowicie wygląda
tessinka 23.08.2012 21:29
Lubię ale jeszcze nigdy nie robiłam
krokodyl 23.06.2012 13:20
dobre
halina17 14.06.2012 19:19
smaczny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak