Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zrumienić na oliwie, dodać zioła włoskie i wymieszać.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonym wrzątku - odcedzić.
Do cebuli wlać zawartość puszki z pomidorami i dusić, aż się rozgotują.
Dodać koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem, dodać osączonego kalafiora i ostrożnie wymieszać.
Dusić 10 minut.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) - Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    fajny
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe..... chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    chelsi

    uwielbiam kalafioraaa
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    A ten jest wyjątkowy w smaku - zawsze jest wskazana jakaś odmiana od kalafiora z bułeczką ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !