Przepis i sposób przygotowania na: Tofu marynowane w soku z cytrusów
Tofu osączyć na ręcznikach papierowych, pokroić w kostkę lub plastry, ułożyć w zamykanym pojemniczku, zalać marynatą i szczelnie zamknąć.
Wstawić do lodówki na 7-10 dni.
tofu | 250 g |
cytryna | 1 duża |
pomarańcza | 1 duża |
grejpfrut czerwony | 1 szt. |
grejpfrut żółty | 1 szt. |
miód | 1-2 łyżeczki |
sos sojowy jasny | 2 łyżki |
olej sezamowy | 1 lyżeczka |
olej | 3 (z orzechów arachidowych) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: