Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rabarbarowy na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1,5 kg
cukier 1/3-1/2 szkl.
sumak do smaku
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ocet balsamiczny 1 łyżka
pieprz kolorowy do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
kolendra zielona suszona 1-2 łyżki
cebula czerwona 2 szt.
oliwa 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rabarbarowy na ostro

Rabarbar oczyścić z włókien i pokroić w niezbyt cienkie krążki.
Cebulę drobno posiekać.
Na oliwę wsypać cebulę, posolić posłodzić i posypać pieprzem - smażyć, aż się lekko skarmelizuje.
Dodac ocet balsamiczny, przyprawy i rabarbar - wymieszać, nakryć i dusić, aż zmięknie.
Odkryć i dusić, często mieszając, aż sos zgęstnieje.
Pod koniec duszenia dosypać suszoną natkę kolendry i doprawić sumakiem.

Podawać do mięs smażonych, pieczonych i z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 28.06.2012 10:09
kuszący :)
Habibi 18.06.2012 08:11
* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) - Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *
parysek10 14.06.2012 19:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak