Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy lub świetnie się nadają jeśli pozostały nam z dnia poprzedniego, dokładnie ugnatamy lub przepuszczamy przez praskę, dodajemy do miski formujemy tak aby zajęła nam jej połowę, następną połowę zapełniamy mąkami(pół na pół), łaczymy delikatnie mąki z ziemniakami, wbijamy jajko i wszystko razem łączymy do jednolitej masy, następnie formujemy kulki z dziurką, gotujemy w osolonym wrzątku aż wypłyna na wierzch i tak jeszcze 2-3 minuty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    kluseczki + sosik = pychotka :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne kluski śląskie,nawet z dziurką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    mój mą lubi bardzo.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    mmm z sosem są najlepsze!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !