Sposób przygotowania

Śledzie (solone z tacek Lisner) osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w drobną kosteczkę.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na największych oczkach tarki warzywnej.
Jabłko obrać i grubo zetrzeć.
Cebulę posiekać jak najdrobniej, posolić, poslodzić, skropić cytryną i wygnieść - pozostawić na 10 minut.
Posiekać drobniutko koperek, dodać wyciśnięty czosnek i wymieszać z jogurtem, maślanką, kefirem i śmietaną.
Obrać i grubo zetrzeć ogórka sałatkowego.
Do bazy chłodnikowej dodać starte jabłko, ogórka, cebulę i śledzie.
Dokładnie wymieszać i dołożyć ziemniaki - ostrożnie przemieszać.
Posypać pieprzem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zaprasza, do skorzystania z moich przepisów - sądzę, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ciekawe...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !