Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany indyk z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg.
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny 1 szt.
oliwa 3 łyżki
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany indyk z ananasem

mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę do miseczki wsypać sól rozpuścić ją w soku z cytryny dodać oliwę i pieprz do smaku całość wymieszać i włożyć pokrojone mięso przykryć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce,osączyć i nadziewać na patyczki do szaszłyka na przemian z osączonymi kawałkami ananasa aż do wyczerpania się składników układać na ruszcie i upiec z każdej strony po 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.11.2013 10:21
bardzo smaczny
Seba 17.06.2012 00:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak