Sposób przygotowania

Ciasto kruche
Jedno całe jajko i 3 żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, smalec, odrobinę śmietany, cukier waniliowy- wymieszać wszystkie składniki i wyrobić ciasto na gładką masę.

Odłożyć część ciasta a resztę rozwałkować i ułożyć na blaszce do pieczenia,
Truskawki bez szypułek umyć,, ułożyć na cieście, posypać cukrem. ułożyć w niewielkich odstępach kawałki ciata, które wcześniej odłożyliśmy.

białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę, a następnie przykryć nią ciasto.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 min

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !