Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJE MUFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 140 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
czekolada biała 0,5 tabliczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cukier 140 szt
margaryna 125 g
mąka 140 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MOJE MUFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Mleko, czekoladę, margarynę, cukier waniliowy, cukier rozpuścić. Następnie dodać mąkę, proszek, sodę i jajko roztrzepane wszystko wymieszać. Ciastem wypełnić papilotki około 8, nie napełniać do końca, żeby miały gdzie wyrosnąć. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 19.01.2013 14:25
wyglądają bardzo apetycznie
MagdaXXX 03.09.2012 09:25
nie no ekstra te muffinki
Pietruszka 14.06.2012 15:02
Zdecydowanie piszę się na taką muffinę
daria2911 14.06.2012 15:01
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak