Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki miętowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

syrop miętowy 70 ml
galaretka zielona 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki miętowe

Syrop miętowy rozpuścić w zimnej wodzie, dodać żelatynę i galaretkę - wymieszać i pozostawić, aby żelatyna spęczniała.
Ogrzewać w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż żelatyna się rozpuści - pozostawić do ostygnięcia.
Łyżeczką wlewać tężejącą galaretkę do silikonowych foremek do lodu - odstawić do lodówki, pozostawić do zupełnego zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 27.06.2013 15:37
Świetny pomysł na miętowe orzeźwienie :)
eagle 24.06.2012 07:14
Bardzo pomysłowe - szczególnie dzieci byłyby zadowolone :)
Habibi 16.06.2012 15:05
* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *
parysek10 14.06.2012 17:39
świetny przepis
Justyna87 14.06.2012 15:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak