Sposób przygotowania

Lubczyk umyć, osączyć lub odwirować w wirówce do sałaty - obrać listki i drobno pokroić.
Wrzucić do miski, oprószyć jarzynką i dodać sporo soli - wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny pod przykryciem.
Ponownie przemieszać i ubijać ciasno w małych wyparzonych słoiczkach, brzeg oczyścić ręcznikiem papierowym, wierzch zalać 1 łyżką oleju i zakręcić wygotowanymi pokrywkami.
Przechowywać w lodówce.
Przed użyciem odlać olej i wybrać zawartość czystą suchą łyżeczką!
Przed wstawieniem do lodówki ponownie oczyścić brzegi papierowym ręcznikiem i zalać olejem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Sposób podobny do solenia koperku - fajne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !