Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet pomidorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny biały 100 ml
ocet jabłkowy 100 ml
sok cytrynowy 50 ml
pomidory w proszku 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet pomidorowy

Do słoiczka wsypać zmielone suszone pomidory, dodać sok z cytryny i dokładnie roztrzepać.
Dolać jasny ocet winny i ocet jabłkowy - słoik szczelnie zakręcić i wymieszać przez potrząsanie.
Odstawić w ciemne miejsce na 10 dni.
Po tym czasie można przecedzić przez papierowy filtr do kawy.

Używać do surówek, marynat i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 24.06.2012 07:19
Interesujące.
Habibi 16.06.2012 15:04
* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak