Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane hot dogi z porem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki do hot-dogów 4 szt
por 1 szt
pomidor 1 szt
ogórki małosolne 2 szt
szczypiorek 0,5 pęczek
ketchup 4 łyżka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyzeczka
sól
pieprz
parówki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane hot dogi z porem

Pora drobno kroimy i solimy.

Odstawiamy na 15 minut aby nieco zmiękł.

Lekko podgotowane parówki nacieramy musztardą i posypujemy cayenne.

Pomidora i ogórki kroimy w plasterki.

Bułki przecinamy, środek polewamy ketchupem i do każdej wkładamy po 2 plasterki pomidora i 4 ogórka.

Do pora dodajemy majonez, posiekany szczypiorek, solimy i pieprzymy do smaku.

Parówki grillujemy z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej.

Wkładamy do bułek i dodajemy po łyżce surówki z pora.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 23.12.2013 19:52
Szybkie i smaczne :)
daria2911 14.06.2012 15:02
aż mi ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak