Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kaszą jaglaną w liściach kalarepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 400 gram
pieczarki 10 szt
mięso mielone 500 gram
liście kalarepy 20 szt
sól do smaku
papryka mielona
bulion warzywny 1 kostka
woda 0,5 litra
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kaszą jaglaną w liściach kalarepy

Wykonanie;
Kasze ugotować, pieczarki drobno pokroić i usmażyć ,mięso wrzucić do kaszy razem z pieczarkami, wymieszać doprawić przyprawami dodać 3 jajka. Liście kalarepy sparzyć ,a następnie nakłada farsz i zawijać . Prużyć w bulionie przez 1 godzinę.Można podawać z sosem pieczarkowym.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 08.09.2012 06:59
Uwielbiam
Betka 23.06.2012 13:37
coś nowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak