Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 40 g
orzechy laskowe 40 g
nasiona kolendry 3 łyzka
nasiona sezamu 2 łyzki
ziarna pieprzu białego 1/4 łyżeczka
miód 1 łyżka
oliwa 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dukka

Migdały i orzechy laskowe mielimy.

Ziarna kolendry i pieprzu lekko rozcieramy w moździerzu.

Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy około 10 minut w 200 stopniach uważając żeby się nie przypaliło.

Po wystudzeniu dodajemy do deserów.

Mieszankę można przechowywać do 2 tygodni w szczelnym pojemniku.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.11.2012 22:00
super
Mati3 03.08.2012 21:16
super:)
Rafał10 02.07.2012 11:40
mniam .... aż ślinka cieknie ! Uwielbiam orzechy !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak