Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowiec z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 9
mąka 9 łyzek
cukier 9 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kakao 3 łyzki
kisiel truskawkowy 1
masa
śmietana 30% 300 ml
woda 0,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowiec z galaretką

Składniki na biszkopta9 prócz kisielu i kakao) podzielic tak, aby do 2/3 dodać kakao, a do reszty kisiel. Białka ubic na sztywny puch. Pod koniec dodać cukier. Powoli wlewac po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać przesitowaną makę z proszkiem. Do 2/3 dodac kakao. Do ½ dodac kisiel. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowac galaretkę i odstawić do stężenia. Nastepnei pociąć lub zmiksowac na drobne kawałeczki.
Przygotować zelatynę ,a następnei ostudzić. Śmietane ubic na puch. Dodać cukier puder i zimną żelatynę,a następnei zmiksować.
Ciemnego biszkopta przeciac na pół. Bsizkopty przełożyć masą, a na wierzchu posypac jeszcze galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.06.2012 15:03
Super
Karolinka111 14.06.2012 13:27
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak