Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z ciecierzycy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa
sok z cytryny 2 szt
sól, pieprz do smaku
pasta sezamowa 4 tahini

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z ciecierzycy

Ciecierzycę moczymy przez całą noc. Rano gotujemy ją do miękkości po czym miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy oliwę z oliwek,sok z cytryn i pastę sezamową tahini. Doprawiamy do smaku. Podajemy z warzywami lub mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 16.12.2012 18:15
ciekawe
kupiska 22.06.2012 10:05
ciekawy pomysł na dip...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak