Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i utrzeć na grubej tarce, wsypać do szerokiego rondelka, zalać olejem i ogrzewać na małym ogniu, aż się całość zagotuje.
Pozostawić do ostygnięcia.
Następnego dnia powtórzyć czynność.
Chłodny olej odcedzić przez bardzo gęste sitko i przelać do butelki - dopełnić łagodną oliwą i wymieszać.

Taki olej jest dobrym dodatkiem do surówek i sałatek - zawiera witaminę A i jest bardzo zdrowy dla wzroku.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Taki olej zapewne jest też dobry na cerę ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo ciekawy, intrygujący i przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    zaintrygował mnie ten pomysł, jak dla mnie rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    ciekawa propozycja,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !