Sposób przygotowania

Sezam uprażyć na suchej patelni, ciągle mieszając, po czym odstawić, aby ostygł.
Masło roztopić razem ze smalcem i odstawić do ostygnięcia - dolać oliwę.
W sporej misce wymieszać dokładnie mąkę, proszek do pieczenia, uprażony sezam, paprykę, imbir, oregano i sól.
Cebule drobno posiekać i wrzucić do miski. Dodać płynny tłuszcz oraz żółtka i dokładnie wymieszać.
Dodać mocno ogrzaną wodę i wyrobić jednolite ciasto, które należy odstawić na 45-60 minut do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować ciasto i wycinać niewielkimi foremkami dowolne kształty, przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Piec w gorącym piekarniku, w temperaturze 180*C przez ok. 25-30 minut - pilnując, aby się nie spaliły.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !