Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
pieczarki 25 dag
bekon 20 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
ocet winny 3 łyżki
olej 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i bekonem

Sałatę oczyszczamy i rwiemy na kawałki. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz natkę pietruszki siekamy. Bekon kroimy w paseczki i podsmażamy by był chrupiący. Ocet wieszamy z 3 łyżkami oleju oraz przyprawami. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.08.2012 20:24
mmmm fajna;)
Krzysztof27 11.08.2012 21:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak