Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
rodzynki 1 szklanka
cukier 20 dag
masło 20 dag
kasza manna 20 dag
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka z rodzynkami

Jabłka oczyszczamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki i połowę przesypujemy do natłuszczonej formy. Wierzch posypujemy 1/3 wiórkami masła i przykrywamy połową jabłek oraz rodzynkami. Wierzch posypujemy cynamonem. Czynność powtarzamy. Na wierzchu powinny być wiórki masła. Zapiekankę zapiekamy około 50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak