Sposób przygotowania

Z 2/3 składników na biszkopta przygotować biszkopta białego,a z reszty ciemnego ( z dodatkiem kakao) Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę przygotować w o,5 szklanki wody,a następnie ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach. Gdy będzie puszysta dodać cukier puder i powoli wlewać zelatynę cały czas miksująć.
Jasnego biszkopta przeciąc na pół.
Jasnego biszkopta posmarować masa, przyłożyć ciemnym, znów posmarowac i przyłożyć jasnym.
Cukier rozpuścić z wodą, a kiedy zacznie twardniec wlać sok z cytryny i wrzucic orzechy drobno pokrojone- w razie potrzeby dodać wiecej soku z cytryny. Gdy karmel będzie jeszcze płynny wylac na biszkopt.

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pycha a właśnie zastanawiam się co upiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    proste i fajne ciasto ,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    Fajniutkie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !