Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych warzyw z makaronem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
marchewka młoda 2-3 szt.
seler korzeniowy 1 mały
szczypiorek średni pęczek
koper średni pęczek
seler nać 2-3 gałązki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
masło 2 łyżki
makaron nitki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych warzyw z makaronem

Warzywa oczyścić, obrać, umyć i rozdrobnić.
Zalać gorącą wodą, dodać trochę jarzynki i gotować, aż będą miękkie.
Dołożyć pokrojony drobno szczypiorek i koperek - pogotować jeszcze kilka minut.
Doprawić gotową zupę świeżym masłem, pieprzem i ew. solą do smaku.

Osobno ugotować cienki makaron - odcedzić, osączyć i połączyć z zupą.
Można również zupkę zabielić jogurtem naturalnym, mlekiem lub chudą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.06.2012 23:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak