Sposób przygotowania

Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwę.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    coś nowego,pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    hmm, ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !