Sposób przygotowania

Ciasto
mak zemleć,białka ubić na sztywno z cukrem dodać do tego mak i wiórka.Upiec placek.
masa
Szkl cukru,cukier waniliowy,żółtka razem wymieszać
mleko i mąkę rozmieszać z małą ilością mleka a następnie połączyć z pozostałym mlekiem i żółtkami.Wszystko razem wymieszać i zgotować ciągle mieszając.
Masę studzimy .Margarynę rozcieramy do niej dajemy ugotowany budyń.
Na upieczony placek dajemy masę,a następnie układamy biszkopty,namoczone w alkoholu.Biszkopty zalewamy polewą czekoladową.Na każdym biszkopcie dajemy jedną rodzynkę.Kroimy na talerz po 2 biszkopty tak aby wyglądało jak piersi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa nazwa ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    oryginalny smak i nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    polecam jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja znam ten przepis pod nazwa cycki murzynki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś smacznego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe ciasto,słyszałam o nim ale nie miałam okazji jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    jak murzynki to muszą być ekstra;) aż szkoda że zdjęcia nie ma :P
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pyszne ciacho, fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    robiłam cos podobnego tylko cycki murzynki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Smaczne ciasto :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !