Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna postna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 0,5 kg
mleko 1 szklanka
groszek konserwowy 1 puszka
pietruszka zielona 2 pęczki
masło 50 g
sól do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
ser żółty 300 (tarty)
ryż 300 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna postna

Mintaja umyć i udusić w mleku z dodatkiem, masła, gałki i soli. Wystarczy kilka minut, żeby ryba nie była surowa.
Formę żaroodporna wysmarować masłem i wysypać ryżem.
Doprawić pieprzem ziołowym. "Potrzepać" pietruszką i dołożyć porwaną na drobne kawałki rybę. Wsypać groszek.
Całość lekko przemieszać. Wlać około pół szklanki mleka spod duszenia ryby. Z wierzchu posypać żółtym serem i zapiekać ok. 45 minut w temperaturze ca 220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 09.02.2013 18:45
bardzo ciekawa
Aneta2604 04.09.2012 20:43
muszę spróbować
monika141 13.08.2012 12:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak